top of page

Taxa pe zahăr din UK se preconizează să genereze pierderi semnificative de locuri de muncă

Updated: Feb 4, 2019

Cotidianul de afaceri londonez City A.M. informează cu privire la rezultatele unui studiu efectuat de grupul e reflecție Taxpayer’s Alliance (TPA) în legătură cu impactul taxei pe zahăr în UK. Anunțată de către fostul cancelar britanic George Osborne la începutul acestui an, taxa, care țintește în mod direct băuturile răcoritoare, ar trebui să intre în vigoare în 2018.


TPA estimează că taxa ar putea duce la disponibilizarea a 5.624 de angajați din sectorul din Marea Britanie, echivalentul a peste 90 de milioane de lire sterline, o medie a veniturilor din industrie și a sectoarelor conexe. În consecință, acest lucru va genera pierderi la Trezorerie de peste 17 milioane de lire sterline, echivalentul impozitelor pe venituri, în mod specific, a contribuțiilor angajaților și angajatorilor la sistemul Național de Asigurări. Directorul Executiv al TPA, Jonathan Isaby, avertizează: „Nu doar că taxa pe zahăr nu-și va atinge obiectivele în cee ace privește sănătatea publică, dar există un pericol real că aceasta va afecta locurile de muncă și va dăuna creștere econimică. Având în vedere faptul că va lovi cel mai tare în gospodăriile cu un venit scăzut, superficiala situație care cere o taxă pe zahăr se diluează rapid”.


Impactul estimat al taxei pe zahăr din Marea Britanie a fost calculat raportat la rezultatele unei cotizații similar care a fost introdusă în Mexic, în ianuarie 2014, taxă care adus la pierderi estimate la 10.815 locuri de muncă de la introducerea acesteia, în același timp, a dus la o reducere a consumului zilnic de doar „10 mililitri pe zi sau 4,6 calorii … echivalentul a unei mușcături dintr-un măr, 5% dintr-o felie de pâine integral de la Tesco sau 2,3% dintr-un recipient de supă de roșii de la Heinz”, cum apare într-un articol din The Sun.


Puteți găsi articolul integral al lui Francescăi Washtell pe site-ul City A.M. De asemenea, puteți găsi articolul lui Steve Hawkes pe site-ul The Sun.

1 view0 comments

Comments


bottom of page