top of page

Taxa pe zahăr din Marea Britanie se confruntă cu critici din partea organizațiilor de consumatori

Updated: Feb 4, 2019

Cotidianul The Sun relatează că taxa pe zahăr din Marea Britanie, care ar trebui să intre în vigoare în aprilie 2018, este întâmpinată de o opoziție în creștere, lucru care pune sub semnul întrebării atât temeiul cât și modul în care a fost formulată.


Taxpayers Alliance critică Guvernul pentru introducerea unei taxe regresive care va duce la creșterea costurilor de trai pentru familiile cu un nivel scăzut de venituri care trebuie să facă față zilnic impozitelor. Plecând de la precedentul din Mexic, asociațiile de cetățeni subliniază ineficacitatea unei astfel de măsuri: în 2014, Mexic a introdus o taxă pe băuturile carbogazoase, care a dus la reducerea consumului zilnic în jurul a 5 calorii, echivalentul a cinci la sută dintr-o felie de pâine integrală.


Șeful Taxpayers Alliance, Jonathan Isaby, a afirmat: „Este incredibil că guvernul continuă cu această taxă dăunătoare, când există dovezi care arată clar că pur și simplu aceasta nu va afecta semnificativ în niciun fel consumul”.


Alianța îl acuză pe cancelarul britanic George Osborne că urmează politicile statului-guvernantă și cere ca inițiativa să fie respinsă.


Avocații care au fost consultați cu privire la această problemă au susținut faptul că taxa poate fi blocată la instanțele europene pe criterii de discriminare – având în vedere că băuturile cu un conținut ridicat de zahăr precum cele care au în compoziție lapte sau cafea sunt exceptate de la această taxă.


Puteți găsi articolul complet a lui Steve Hawkes pe site-ul The Sun.

2 views0 comments
bottom of page