top of page

Taxa de zahăr din Marea Britanie poate agrava lupta împotriva diabetului zaharat

Updated: Jan 17, 2019

Un articol publicat de către BBC avertizează asupra efectelor colaterale pe care le are taxa pe zahăr din Marea Britanie, taxă anunțatăde Guvern în luna martie a acestui an și care ar trebui să vadă lumina zilei începând cu aprilie 2018.


Potrivit postului național din Marea Britanie, noua măsură a guvernului ar avea un impact negativ asupra unei părți a populației care deja se luptă cu boli potențial mortale: diabet de tip I. Persoanele care suferă de diabet de tip I riscă să întâmpine complicații din cauza hipoglicemie, un nivel scăzut al glicemiei, care poate duce la comă glicemică. Pentru a preveni acest lucru, diabeticii compensează prin consumul de zahăr; BBC scrie că acest lucru este făcut rpin consumul de băuturi răcoritoare dulci.


Interviurile luate de către BBC și redate în articol aruncă lumină aspurea impactului negativ al taxei asupra puterii de consum pentru familiile cu membri care suferă de diabet. Astfel cum prezizează un părinte îngrijorat „taxa pe zahăr înseamnă că a devenit mult mai scump să-mi țin fiul în viață”.


Directorul executiv al Diabetes UK, Chris Askew, a afirmat că există o largă îngrijorare printre diabetici cu privire la taxa pe zahăr, subliniind faptul că introducerea unei astfel de măsuri în forma actuală v-a „avea un effect advers asupra modului în care oamenii pot avea grijă de starea lor de sănătate”, amintind faptul că diavetul de tip I „nu este legat de stilul de viață și nu poate fi prevenit”.


Puteți găsi articolul original pe site-ul BBC.

0 views0 comments
bottom of page