top of page

Există puține dovezi care să demonstreze că o taxă pe băuturi răcoritoare rezolvă obezitatea

Updated: Jan 10, 2019"Există puține dovezi care să demonstreze că o taxă pe băuturi răcoritoare rezolvă de fapt obezitatea", susțin experții


În condițiile în care în Marea Britanie se aplică o suprataxă pe băuturi răcoritoare, experții oferă informații despre contextul mai larg și despre tendințele privind reducerea consumului de zahăr în Regatul Unit.


Anna Masing, de la Stylus, subliniază că "vedem o schimbare reală, cu companii de toate dimensiunile explorând noi produse și arome, de la băuturile răcoritoare cu conținut scăzut de zahăr la cele pentru vegani". Aceasta susține că "în timp ce taxa ar putea să atragă atenția asupra zahărului, tendința de a dezvolta alternative sănătoase înseamnă mult mai mult decât atât, progresând tot mai mult în ultimul timp".


Martin Hook, de la Ayming UK, confirmă că "producătorii fac băuturile mai sănătoase pentru a combate obezitatea - versiunile fără zahăr sau cu conținut redus de zahăr sunt deja pe piață de ceva timp".


Mark Jones, de la compania Gordons Law, subliniază că "este puțin probabil ca doar această taxă să aibă vreun efect semnificativ asupra sănătății noastre". Chiar dacă o numește "un pas în direcția cea bună", acesta recunoaște totuși că "există puține dovezi care să demonstreze că o taxă poate să rezolve, de fapt, problema aportului de calorii sau cea a echilibrului caloric".


Acesta solicită și "taxe pe produse alimentare cu conținut ridicat de calorii și produse alimentare cu conținut ridicat de zahăr".


Profesorul Daniel Bailey de la Universitatea din Bedfordshire împărtășește aceeași analiză, întrebându-se dacă taxa “va avea vreun succes în reducerea consumului de zahăr."

Întregul articol din Beverage Daily poate fi găsit aici.

15 views0 comments
bottom of page