
The Huffington Post a publicat un articol care subliniază câteva dintre contradicțiile cuprinse în noua taxa pe zahăr anunțată de guvernul britanic a fi implementată începând cu aprilie 2018.
Potrivit lui Chris Hall, cel care a redactat articolul, taxa este prost concepută dintr-o serie de motive, iar acesta pune în discuție dacă taxa va reuși să-ți atingă obiectivul pentru care a fost concepută: combaterea crizei obezității care se răspândește într-un ritm rapid în Marea Britanie.
Articolul critică noile măsuri, alături de două dintre principalele argumente. În primul rând, acesta reamintește faptul că, în ciuda credinței care leagă consumul de zahăr de câștigul în greutate, „câștigul în greutate asociat consumului de băuturi răcoritoare dulci este în realitate de zece ori mai mic decât s-a precizat initial și, de fapt, într-un procent mai mic de 2%, câștigul în greutate poate fi asociat consumului de băuturi răcoritoare care conțin zahăr”. În al doilea rând, acesta precizează faptul că pentru a avea orice tip de impact semnificativ, orice măsură care are în vedere combaterea obezității ar trebui să se concentreze asupra unei abordări mai cuprinzătoare care să aibă în vedere și tiparele de consum nesănătos ale populației; cu toate acestea, taxa nici măcar nu include anumite băuturi răcoritoare dulci care conți la fel de mult zahăr, dacă nu cumva mai mult zahăr, decât cele afectate de către taxă, cum ar fi sucurile sau milkshake-urile, spune Hall.
Articolul se încheie cu faptul că obiceiurile legate de mâncatul excesiv și o lipsă a exercițiilor fizice în special sunt de vină pentru criza obezității, mai degrabă decât băuturile răcoritoare care conțin zahăr.
Articolul original poate fi găsit pe pe site-ul Huffington Post.