Ce face industria alimentară pentru modelarea unui mediu alimentar mai sănătos
![shutterstock_203506555 [Converted]a.png](https://static.wixstatic.com/media/20d09a_297aba5ee6bb453186ddb7c6ec239b32~mv2_d_1228_1313_s_2.png/v1/crop/x_0,y_44,w_1228,h_1269/fill/w_474,h_486,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01,enc_auto/shutterstock_203506555%20%5BConverted%5Da.png)
Industria alimentară poate juca un rol activ și semnificativ în modelarea unui mediu alimentar mai sănătos prin:
-
intensificarea eforturilor de reformulare a produselor existente, inclusiv prin utilizarea îndulcitorilor hipocalorici;
-
preocuparea continuă pentru inovare cu scopul de a introduce noi produse fără calorii sau cu conținut redus de calorii, inclusiv prin utilizarea îndulcitorilor hipocalorici;
-
creșterea disponibilității produselor în ambalaje mai mici pentru a permite un control adecvat al aportului de zahăr și calorii și un consum moderat;
-
includerea, pe etichetele ambalajelor, a informațiilor nutriționale de bază - inclusiv conținutul caloric și substanțele nutritive per 100 ml, respectiv într-o porție de produs alimentar;
-
investitii suplimentare în promovarea băuturilor cu conținut redus de calorii sau fără calorii pentru a încuraja în mod activ alegerea consumatorilor față de acestea.
Pentru a aborda cu succes problemele legate de sănătatea populației este nevoie de o abordare coordonată. Este necesar ca guvernul, industria, comunitatea medicală și societatea civilă să colaboreze îndeaproape pentru a schimba comportamentul, a educa oamenii și pentru a promova un mod de viață sănătos și echilibrat.