Taxarea băuturilor răcoritoare și alimentelor nu este o soluție!

© Asociatia Nationala pentru Bauturi Racoritoare (ANBR)

Ce face industria alimentară pentru modelarea unui mediu alimentar mai sănătos

Industria alimentară poate juca un rol activ și semnificativ în modelarea unui mediu alimentar mai sănătos prin:

  • intensificarea eforturilor de reformulare a produselor existente, inclusiv prin utilizarea îndulcitorilor hipocalorici;

  • preocuparea continuă pentru inovare cu scopul de a introduce noi produse fără calorii sau cu conținut redus de calorii, inclusiv prin utilizarea îndulcitorilor hipocalorici;

  • creșterea disponibilității produselor în ambalaje mai mici pentru a permite un control adecvat al aportului de zahăr și calorii și un consum moderat;

  • includerea, pe etichetele ambalajelor, a informațiilor nutriționale de bază - inclusiv conținutul caloric și substanțele nutritive per 100 ml, respectiv într-o porție de produs alimentar;

  • investitii suplimentare în promovarea băuturilor cu conținut redus de calorii sau fără calorii pentru a încuraja în mod activ alegerea consumatorilor față de acestea.

Pentru a aborda cu succes problemele legate de sănătatea populației este nevoie de o abordare coordonată. Este necesar ca guvernul, industria, comunitatea medicală și societatea civilă să colaboreze îndeaproape pentru a schimba comportamentul, a educa oamenii și pentru a promova un mod de viață sănătos și echilibrat.