Ce face industria alimentară pentru modelarea unui mediu alimentar mai sănătos

Industria alimentară poate juca un rol activ și semnificativ în modelarea unui mediu alimentar mai sănătos prin:

  • intensificarea eforturilor de reformulare a produselor existente, inclusiv prin utilizarea îndulcitorilor hipocalorici;

  • preocuparea continuă pentru inovare cu scopul de a introduce noi produse fără calorii sau cu conținut redus de calorii, inclusiv prin utilizarea îndulcitorilor hipocalorici;

  • creșterea disponibilității produselor în ambalaje mai mici pentru a permite un control adecvat al aportului de zahăr și calorii și un consum moderat;

  • includerea, pe etichetele ambalajelor, a informațiilor nutriționale de bază - inclusiv conținutul caloric și substanțele nutritive per 100 ml, respectiv într-o porție de produs alimentar;

  • investitii suplimentare în promovarea băuturilor cu conținut redus de calorii sau fără calorii pentru a încuraja în mod activ alegerea consumatorilor față de acestea.

Pentru a aborda cu succes problemele legate de sănătatea populației este nevoie de o abordare coordonată. Este necesar ca guvernul, industria, comunitatea medicală și societatea civilă să colaboreze îndeaproape pentru a schimba comportamentul, a educa oamenii și pentru a promova un mod de viață sănătos și echilibrat.

Taxarea băuturilor răcoritoare și alimentelor nu este o soluție!

© Asociatia Nationala pentru Bauturi Racoritoare (ANBR)